Συνταγές της Botargo Stefos
Mυστικά ΑπόλαυσηςΌπως τα περισσότερα εδέσματα πολυτελείας, όσο πιο απλά σερβίρεται τόσο αναδεικνύεται. Το αυγοτάραχο δεν χρειάζεται μαγείρεμα.
Μη διστάσετε να πειραματιστείτε. Δοκιμάστε πριν σερβίρετε κάποιο πιάτο να προσθέσετε από πάνω φέτες αυγοτάραχου ή να το πασπαλίσετε με τρίμμα. Χρησιμοποιείστε το για να ολοκληρώσετε πιάτα με ψάρια, θαλασσινά, ζυμαρικά, ριζότο, όσπρια, λαχανικά ή σαλάτες. Θα εκπλαγείτε!
Μπορείτε να συνοδεύσετε το αυγοτάραχο με λευκό ξηρό κρασί, σαμπάνια, τσίπουρο, ουίσκι ή βότκα.
ΜΥΣΤΙΚΟ: Για να αφαιρέσετε πιο εύκολα το κερί, βγάζετε το αυγοτάραχο από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν το κόψετε. Μετά, κόβετε ένα κομμάτι αυγοτάραχο, αφαιρείτε το κερί και το κόβετε σε λεπτές φέτες ή το τρίβετε. Καλύπτετε το υπόλοιπο με διάφανη μεμβράνη. Το κομμένο αυγοτάραχο διατηρείται στο ψυγείο έως 30 ημέρες.
• Αν δοκιμάζετε αυγοτάραχο για πρώτη φορά, κόβετε μία λεπτή φέτα και την αφήνετε να λιώσει στο στόμα για να απελευθερωθούν τα αρώματα.
• Σερβίρετε λεπτές φέτες αυγοτάραχο με λίγες σταγόνες λεμόνι και ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Συνοδεύετε με φρυγανισμένο ψωμί
• Αναμειγνύετε λίγο ξύσμα λεμονιού με βούτυρο, αλείφετε ελαφρά μικρές φρυγανιές και τοποθετείτε από πάνω μία λεπτή φέτα αυγοτάραχο.
• Σερβίρετε φέτες αυγοτάραχου πάνω σε λεπτές φέτες αχλάδι, βουτηγμένες σε χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.